HTML

Mi ez?



www.discoveryspecies.com

Milyen a fiatal magyar férfi?

ASpecies aDiscovery Channel 15 országra - köztük Magyarországra - kiterjedő kutatása a fiatal férfiakról.

Blogunk célja, hogy a kutatás eredményeit megismertessük az érdeklődőkkel - bővebbet erről itt találsz.



A blog társszerzője Réz András.


AddThis Feed Button

Friss témák

  • zoltan1: Van nekem is egy blogom, ahol férfitémával foglalkozom: www.ferfivilag.freeblog.hu Akit érdekel, l... (2009.05.17. 22:11) Miről szól ez a blog?
  • zoltan1: Nekem nem szimpi a modern férfi szerepe. Családfőségétől megfosztott, farkát behúzó, alkalmazkodó ... (2009.05.17. 21:47) Fő az egészség!
  • zoltan1: Nem tudom, én eddig egyszer vagy kétszer vásároltam a netről. Nem tudom, mennyire szokás ez férfia... (2009.05.17. 21:40) A vadászok faja
  • Maruszka: Csak egy kis csoportosítást csináltam az anyák felől megközelítve: Az A típusú anyák, akik a szere... (2008.12.17. 15:43) Taking off
  • ildsisy: Szeretem a "Viharvadászos" filmeket nézni. 3 dimenziósban nagyon jó lesz majd. Bátor legények tett... (2008.12.17. 14:26) Unatkozik? Kergessen tornádót!

Linkek

A főszerepekben...

2008.10.16. 09:50 :: Modern Férfi

A Species kutatás négy alapvető típust azonosított a mai fiatal férfiak körében. A csoportok aránya minden országban más, de az alábbiakban bemutatandó típusok egész Európára jellemzőek.

...a családfenntartó (magyar hangja: Kovács Ákos)
Ő az, aki leginkább betölti a tradicionális férfiszerepet a társadalomban. Ő családfő, az ő jövedelme  alapozza meg a család megélhetését. Keményen dolgozik, hogy tisztességes életszínvonalat biztosítson számukra. A magas elvárásoknak késő estig tartó, vagy akár hétvégi munkával is igyekszik megfelelni. Nem egyszerű a kétszeres nyomást elviselni – a család és a munka részéről is. Minden ötödik magyar és minden negyedik európai válaszadó tartozik ebbe a csoportba.

...a modern irányító (magyar hangja: Németh Kristóf)

Európában és Magyarországon is ez a legnépesebb csoport, hazánkban a fiatal férfiak mintegy 34%-a tartozik ide. Nem ragaszkodik a hagyományos nemi szerepekhez, egyenlően osztozik a feladatokban párjával. Gyermekei sem panaszkodhatnak, születésüktől fogva fontosnak tartja, hogy szoros és jó kapcsolatban legyen velük. A modern irányító nem tölti minden idejét munkával, azt kereseti forrásként és nem önmagában való értékként kezeli – hiszen van mire fordítani a szabadidőt a családdal és a barátokkal.

...az énközpontú (magyar hangja: Talmácsi Gábor)

Ez a típus nyitott az új kapcsolatokra és új kihívásokra. Világméretű trend képviselője – a fiatal magyar férfiak 30%-ával és minden negyedik európai fiatalemberrel együtt. Óvatos  a családalapítás tekintetében: minél később szeretne nagyon komoly kapcsolatot, hogy tovább maradhasson aktív és szabad. Az énközpontú értékeli azokat a kihívásokat, hobbit vagy munkát, ami biztosítja számára a sikeres életet. Teljesen el tud mélyülni a munkájában vagy a hobbijában, így mások megbízható szakértőként tartják számon ezen a téren.

...az el nem kötelezett (magyar hangja: Majka)

Nagyra értékeli a szórakozást, az izgalmasan eltöltött szabadidőt, de a pihenést is. Az európai átlagnál (19%) valamivel kevesebb, minden hatodik fiatal magyar férfi tartozik ebbe a ritka típusba. Nem kedveli az elkötelezettséget és a felelősséget, így aztán minden téren igyekszik elkerülni – úgy a párkapcsolatokban mint a munkában. Nem gondol a házasságra, a családalapítás még nagyon messze áll tőle. Nem kötődik erősen a munkahelyéhez, jelszava a rugalmasság, üdvözli a gyakori változást. Sok barátja van, talán szétszórva mindenhol a világon. A társadalmi vagy politikai akciók, szerepvállalások idegenek tőle. Szkeptikus és realista, véleménye szerint nem ő fogja megváltani a világot.   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfi.blog.hu/api/trackback/id/tr3716504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása