HTML

Mi ez?



www.discoveryspecies.com

Milyen a fiatal magyar férfi?

ASpecies aDiscovery Channel 15 országra - köztük Magyarországra - kiterjedő kutatása a fiatal férfiakról.

Blogunk célja, hogy a kutatás eredményeit megismertessük az érdeklődőkkel - bővebbet erről itt találsz.



A blog társszerzője Réz András.


AddThis Feed Button

Friss témák

  • zoltan1: Van nekem is egy blogom, ahol férfitémával foglalkozom: www.ferfivilag.freeblog.hu Akit érdekel, l... (2009.05.17. 22:11) Miről szól ez a blog?
  • zoltan1: Nekem nem szimpi a modern férfi szerepe. Családfőségétől megfosztott, farkát behúzó, alkalmazkodó ... (2009.05.17. 21:47) Fő az egészség!
  • zoltan1: Nem tudom, én eddig egyszer vagy kétszer vásároltam a netről. Nem tudom, mennyire szokás ez férfia... (2009.05.17. 21:40) A vadászok faja
  • Maruszka: Csak egy kis csoportosítást csináltam az anyák felől megközelítve: Az A típusú anyák, akik a szere... (2008.12.17. 15:43) Taking off
  • ildsisy: Szeretem a "Viharvadászos" filmeket nézni. 3 dimenziósban nagyon jó lesz majd. Bátor legények tett... (2008.12.17. 14:26) Unatkozik? Kergessen tornádót!

Linkek

Ajándék a ház urának

2008.12.22. 20:16 :: Modern Férfi

Ugye ismerős? Mit vegyünk apunak? Mit vegyünk pasi párunknak? Úgy egyébként, mit vegyünk a férfinak karácsonyra?

Bár a mai modern férfi patriarchális elődeihez képest már régen több választási lehetőséget ad nekünk a szimpla ing / nyakkendő / mandzsettagomb mellett, mégis, a legkönnyebben talán úgy tudunk ajándékot vásárolni neki, ha személyiségtípusok szerint rendszerezzük az ajándékokat.

A négy alaptípust a Species-kutatás négy férfitípusa adja.

1) A családfenntartó.

Apu. Jövedelme a mércéje a család ajándékozási kedvének. Work hard. Apu, mivel sokat dolgozik, ezért ideje nagyobb részét a munkahelyén tölti, hobbija nincs, vagy maximum abból építkezik, hogy vásárol valamit (pl. exkluzív borokat / szivart / pizsamát gyűjt).

Apu munka közben szeret relaxálni, ezért ideális ajándék számára egy lábmasszírozó párna. Rengeteget dolgozik, ezért örömmel veszi, ha idén kicsit mélyebbre nyúlunk a zsebünkbe és egy minőségi kávégéppel lepjük meg.

Apu reggel mindig rohan, és ha anyu nem annyira szemfüles, hogy a kocsikulcsot, a pénztárcát mindig egy helyre, a kalaptartó melletti tükörasztalra teszi, akkor apu reggelente kénytelen eszeveszetten keresni a slusszkulcsot a Hondához. Ebben van a segítségére egy slusszkulcs-kereső.

 2) A modern irányító

A modern irányítónak több alfaja is létezhet ajándékozás szempontjából. A modern irányító elég időt szán magára, van hobbija, kreatívan és tartalmasan tölti szabadidejét, egyenlőségpárti.

Feljegyzéseit, munkával vagy magánélettel kapcsolatos tárolhatja egy ízléses és különleges noteszbe. Ha geekről van szó, tökéletes választás számára egy új iPhone, esetleg egy hordozható iMax 3D-s mozi, amin bejön a legújabb James Bond 3D-ben.

Ha szeret olvasni, tökéletes számára egy könyv, lehetőleg ne valami életvezetéssel kapcsolatos kiadvány, mert a modern irányító pontosan tudja, hogyan vezesse a saját életét, nem egy könyvből fogja megtudni a know-howt.

3) Az énközpontú

Avagy macsó. Létezik az önelégült buta macsó kivitele, illetve az extrémsportokat kedvelő "majd én megmutatom" típusú válfaj.

Az előbbi többnyire szerelmes saját magába, tehát tökéletes ajándéknak tűnik a számára egy nevével szignózott alsónemű, esetleg fürdőköpeny. Ugyanilyen tökéletes ajándék lehet egy sörcsap otthonra, közvetlenül a bárpult tetejére. Megmagyarázhatatlan módon vonzódnak az ilyen típusú srácok az olyan westerfilmekért is, melyekben a végső összecsapás előtt nem történik semmi, csak egymás bámulása negyven percig, közben valami olasz hegedőkvartett szólózik, esetleg harmonikás. Tökéletes ajándéknak tűnik bármelyik DVD Leone munkásságából.

Az extrémsportot macsó már nehezebb eset. Vehetünk neki pl. egy túlélőkönyvet, melyet a SAS egyik tagja adott ki. Ha még nem ugrott ejtőernyővel - ami kizárt - akkor befizethetjük egyre. De elvihetjük akár példaképével repkedni, de feltétlenül mellékeljünk az utalvány mellé egy nejlonzacskót is. Azok számára, akik szeretik kitenni otthonukba az "ide is eltekertem" típusú képeiket, szerezzünk be egy bicikliláncból készült képkeretet.

4) Az el nem kötelezett

Az el nem kötelezett a leghálásabb ajándékkapó mind közül, hiszen lényegében bármit vehetünk neki, úgyis bulinak fogja fel. Lényegében csak szabadideje van, még nem fertőzte meg a délutáni Disney-matiné által közvetített családidol képe, és elegendő ideje van, hogy szinte bármivel, de többnyire bulival foglalkozzon. Az első magától értetődő ajándék, ami eszünkbe juthat, az egy USB-re köthető dobszerkó, szinte bármelyik szingli pasi örömkönnyeket hullatna, ha egy ilyenje lenne. Ugyanígy kihagyhatatlan az otthoni minigolf is. El nem kötelezett metroszexuálisok számára kíváló ajándék tud lenni egy stressz-törlő készülék.

Bárkinek adjuk is, bárhogyan adjuk is, adjunk. Mert mi férfiak is szeretünk olyan ajándékot kapni, ami arról árulkodik, hogy ismernek minket és odafigyelnek ránk.

Szólj hozzá!

Címkék: férfiak karácsony hellókarácsony ajándékok

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfi.blog.hu/api/trackback/id/tr24837199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása