HTML

Mi ez?



www.discoveryspecies.com

Milyen a fiatal magyar férfi?

ASpecies aDiscovery Channel 15 országra - köztük Magyarországra - kiterjedő kutatása a fiatal férfiakról.

Blogunk célja, hogy a kutatás eredményeit megismertessük az érdeklődőkkel - bővebbet erről itt találsz.



A blog társszerzője Réz András.


AddThis Feed Button

Friss témák

  • zoltan1: Van nekem is egy blogom, ahol férfitémával foglalkozom: www.ferfivilag.freeblog.hu Akit érdekel, l... (2009.05.17. 22:11) Miről szól ez a blog?
  • zoltan1: Nekem nem szimpi a modern férfi szerepe. Családfőségétől megfosztott, farkát behúzó, alkalmazkodó ... (2009.05.17. 21:47) Fő az egészség!
  • zoltan1: Nem tudom, én eddig egyszer vagy kétszer vásároltam a netről. Nem tudom, mennyire szokás ez férfia... (2009.05.17. 21:40) A vadászok faja
  • Maruszka: Csak egy kis csoportosítást csináltam az anyák felől megközelítve: Az A típusú anyák, akik a szere... (2008.12.17. 15:43) Taking off
  • ildsisy: Szeretem a "Viharvadászos" filmeket nézni. 3 dimenziósban nagyon jó lesz majd. Bátor legények tett... (2008.12.17. 14:26) Unatkozik? Kergessen tornádót!

Linkek

Nyitány

2008.10.15. 16:59 :: Modern Férfi

Az igazat megvallva, már nem is tudom pontosan, milyen a férfi szerep, s hogy egyáltalán politikailag korrekt-e ilyesmiről beszélni. Amikor a Species-t lapozgattam, az egyik brutális élményem éppen az volt, hogy többféle férfi szerep létezik, és ezek egyikét sem hajíthatjuk ki laza mozdulattal. Amikor összeválogattam a szorongásaimat, közéjük került egy humoreszk is, amelynek az a címe: Hogyan lehetnék nagymellű szőke? Na, az világos, hogy ez nem férfi szerep. De a többi? Meg aztán azt sem tudom, melyik mércével mérjem magam. Még az sem egyértelmű, mit várnak a nők a férfiaktól. Az elvárások pokolian bonyolultak lettek. Melyik férfi a jobb?
 
Az, aki hagyományos családfő, eltartja a családját, és mindig az övé az utolsó szó? Vagy inkább a modern irányító, aki azon munkálkodik, hogy egyenrangú viszonyokat teremtsen, s akár bizonyos kiváltságokról is hajlandó lemondani? Esetleg a laza, sikeres, hatékony szingli lenne a jó irány, aki negyvenéves koráig nem is szeretné elkötelezni magát? 
 
De mivel már túl vagyok a negyvenen, talán elég, ha az emlékeimből élek. Naná, hogy nem elég. Kivéve, persze, ha csatlakozni akarok a mozivásznon és képernyőn sikeres, de amúgy kihalt dinoszauruszokhoz.
 
Az utóbbi években teljesen megszokottá vált az a fajta nemi megkülönböztetés, amely a nőket bonyolult, árnyalt, gazdag személyiségű lényként kezeli, szemben a szimpla, könnyen kiismerhető férfiakkal. („De ezt egy férfi úgysem értheti meg…”) Amennyire vissza tudok emlékezni, eddig egyetlen férfivédő szervezet sem tiltakozott az ellen, hogy a reklámokban látható férfiak büdös, lomha, ruhájukat összepiszkító, sörvedelő, suta, érzéketlen lények. (Kétségtelen, hogy más reklámok kiemelik a kockás has, a kemény fenék és a bájos hímpofi szépségeit.)
 
Szóval én csöndesen azt javasolnám, hogy dumáljuk meg, mi végre is vannak a férfiak. Szeretném azt hinni, hogy még nem következett be az az állapot, amelyet Karinthy Frigyes írt le a Capilláriában 1921-ben. Ott ugyanis a faj hímjei nemzőszervvé töpörödtek. 

Szólj hozzá!

Címkék: ferfiak rez andras

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfi.blog.hu/api/trackback/id/tr42715533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása