HTML

Mi ez?



www.discoveryspecies.com

Milyen a fiatal magyar férfi?

ASpecies aDiscovery Channel 15 országra - köztük Magyarországra - kiterjedő kutatása a fiatal férfiakról.

Blogunk célja, hogy a kutatás eredményeit megismertessük az érdeklődőkkel - bővebbet erről itt találsz.



A blog társszerzője Réz András.


AddThis Feed Button

Friss témák

  • zoltan1: Van nekem is egy blogom, ahol férfitémával foglalkozom: www.ferfivilag.freeblog.hu Akit érdekel, l... (2009.05.17. 22:11) Miről szól ez a blog?
  • zoltan1: Nekem nem szimpi a modern férfi szerepe. Családfőségétől megfosztott, farkát behúzó, alkalmazkodó ... (2009.05.17. 21:47) Fő az egészség!
  • zoltan1: Nem tudom, én eddig egyszer vagy kétszer vásároltam a netről. Nem tudom, mennyire szokás ez férfia... (2009.05.17. 21:40) A vadászok faja
  • Maruszka: Csak egy kis csoportosítást csináltam az anyák felől megközelítve: Az A típusú anyák, akik a szere... (2008.12.17. 15:43) Taking off
  • ildsisy: Szeretem a "Viharvadászos" filmeket nézni. 3 dimenziósban nagyon jó lesz majd. Bátor legények tett... (2008.12.17. 14:26) Unatkozik? Kergessen tornádót!

Linkek

Anyu főztje

2008.10.27. 11:08 :: Modern Férfi

Európa-szerte jellemző a fiatal férfiakra, hogy egyre későbbre tolják - vagy éppen átrendezik - az élet hagyományos mérföldköveit. A mai férfiak gyakran csak késő harmincas éveikben érik el a férfivá válás olyan tradicionális állomásait, mint a saját lakás vagy a gyerekvállalás.

A munkaerőpiac sajátosságai miatt a fiatalok bizonytalanok a munkavállalást illetően, így egyre hosszabb időt töltenek tanulással. Ebből következően egyre tovább függenek szüleiktől, tulajdonképpen kényelmesen megnyújtva ezzel a gyermekkort.

Az önálló élet egyik akadálya tehát az anyagiakban keresendő, de mit kezdjünk például ezzel a hírrel?

A Species kutatás szerint Cseh Laci esete nem egyedi. Mint kiderült, egyáltalán nem szokatlan, hogy a napközben vezetői pozíciót betöltő fiatal férfi éjszakára a szülői házba tér haza, ellenállva a házasság és a családalapítás kísértésének.

Az önálló élet, majd az apaság ugyanis nem pusztán anyagi, de érzelmi felkészültség kérdése is. A mai férfiak egyre később érik el a felnőttkort. Ennek ékes bizonyítéka az az Eurostat adat, miszerint míg 1980-ban az átlagos európai fiatalember 26 évesen nősült meg, 2006-ban az átlag már csak harmincon túl kötött házasságot.


4 komment

Címkék: ferfiak

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfi.blog.hu/api/trackback/id/tr98734013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szonjus 2008.10.27. 13:33:50

Igen van benne valami de jobb ha meggondoltabban cselekszenek a férfiak-illetve az sem mellékes,hogy úgy mint főzés néhány lányt csak messziről érdekli pl..étterembe mikor viszel???

A mostani "tündi bündi" bombázok nemtartják fontosnak azt ,hogy esetleg konyitsanak a főzés fortéjaihoz is....

Nem elég ha felveszik a telcsit ,és kaját rendelnek???
Ezért van az ,hogy kétszer is meggondolja ja se főzés-se rend se gpndoskodás akkor miért költözzek-én külön....anya otthon főz-mos-takarít-és még ráadásul szeret is...........
Na ugye nemigaz????

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2008.10.27. 13:57:17

mondjuk én nem annyira várom el egy nőtől, hogy főzzön rám, inkább az a kérdés, hogy én akarok-e bárrmiféle kötelezettséget vállalni. (Én éltem egyedül is évekig, van annak is egy kényelme, amit nem mindenki akar feladni.)

ildsisy 2008.10.29. 07:15:13

A mai lányoknak nem fontos a háztartás, inkább a bulizások. De erről nem csak ők tehetnek, hanem a mai anyák akik már kiskorban nem vezetik be a háztartás rejtelmeibe pici lányukat...ők a hibásak.Persze a mai modern-élet felfogás.
A modern férfi sokak szerint: sportos, talán túlságosan is. Edzőtermek: kigyúrttá tenni magukat,-csoda autóban száguldozni az utakon, a városban cikázni ide-oda, vállalkozás indítása,-üzletember, bulizások, piálások stb.
Vannak nagyon kedves, udvarias, ha kell házias férfi is, mert ő olyan típus és őt furcsálják a nők, vagy a környezete és papucsnak nevezik...Pedig a modern férfihoz hozzá kell, hogy tartozzon olyan tulajdonság, amit később családalapításkor hasznát tudja venni.
A mai fiatalok legtöbbje 30 éves kor körül házasodik össze, ami nem olyan késői. Inkább később, mint túl korán, amikor is még nem "szórakozták" ki magukat.
A mai modern férfi, jó fej kell, hogy legyen, de dolgozzon is egyben, sokuk mindent meg is tesz azért, hogy pénze legyen /szerencsére a legtöbbjének céljai vannak /.A mai felfordult világban nem egy könnyű megalapozni az életet./ Nehéz nagyon.
A mai fiatalokat nem lehet irigyelni.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, mint női kommentező.:)

Koborlovag 2008.12.01. 12:59:04

No azért nem hiszem hogy sajnálni kellene bárkit is. Néha úgy tűnik a sarkos és sztereotíp gondolatból, hogy van két ösvény, a többi meg folyóhomok. Pedig ezer út van, csak az embernek merni és akarni kell elindulni rajtuk.

A férfi nagy része gyámoltalan, ezt soha ne felejtsük el. Gyámoltalan, mert anyuka azzá neveli: anyuci takarít helyette, anyuci mindent megcsinál helyette, szóval elkényezteti. Így aztán persze hogy kevesen vállalják be önszántukból az önállósodást, hiszen életképtelenek!

Legtöbbünk ha önállósodott is, azt kényszerből tette: mondjuk messze tanult a szülőktől, ott kezdett el életet építeni. De aztán megtanuljuk az alaptényt: önállóan is képesek vagyunk létezni, meg tudjuk oldani a házimunkát, akár még JÓL is... és átformálódik az elvárás a nők felé: nem követeljük hogy főzzön-mosson-takarítson, helyette viszont legyen egyénisége, emberileg legyenek értékei.

Nincs olyan hogy mai lányok, ahogy mai fiúk sincs. Mindenki okok sorozata miatt olyan amilyen. Akinek lehetősége van az bulizásra koncentrál, akinek viszont úgy alakult a sorsa az ismeri az élet nem-csak-bulizós oldalát is.
Legyünk racionálisak: a családalapításhoz nem kell más, csak két ember aki úgy gondolja hogy családalapítani akar. Nem kellenek hozzá tulajdonságok, nem kellenek hozzá tudásszintek, senki nem méri meg a döntés előtt hogy ki mennyi felelősséget tud felmutatni. Jobb esetben vannak ezt segítő tulajdonságok és ismeretek, de ez nem mindig követelmény. Úgy férfinél mint nőnél.

Üdv:
Attila
süti beállítások módosítása